Onze digitale reisgids ‘Costa de la Luz Noord, de groene gordel onder Sevilla’ beschrijft het gebied tussen Werelderfgoed Doñana en Ayamonte bij de Portugese grens. Deze gids is het resultaat van een dik drie maanden durende reis langs de ruim honderd kilometer tellende Zuid-Spaanse costa. In totaal bezochten we 26 dorpen en steden.

El Rocío is dé toeristische trekpleister van Doñana. Het bedevaartsoord ligt aan de rond van het natuurpark en trekt tijdens Pinksteren meer dan een miljoen bezoekers (Costa de la Luz Noord).
El Rocío is dé toeristische trekpleister van Doñana. Het bedevaartsoord ligt aan de rand van het natuurpark en trekt tijdens Pinksteren meer dan een miljoen bezoekers.

Niebla, de onbekende parel

We bezochten voor onze e-reisgids onder meer de onbekende parel, het ommuurde stadje Niebla, maar ook de iets bekendere Columbussteden, Palos de la Frontera en Moguer, en het bij de zonaanbidders overbekende Islantilla met z’n stranden en golfterreinen. 

Zegt je de naam Moguer niets? Kijk dan eens naar de aardbeienbakjes die je al in februari in de Nederlandse en Belgische supermarkten ziet liggen. Het mooie Moguer, maar ook Palos de la Frontera, zijn de hoofdsteden van de Zuid-Spaanse aardbeienteelt.

Onlangs was wijnteler, tv-persoonlijkheid en reisleider Ilja Gort met NPO 2 op reis in deze onontdekte regio. Hij bezocht onder meer het bedevaartsoord El Rocío en een wijnboer in de mooie wijnstreek Condado de Huelva. Zijn enthousiasme was aanstekelijk.

Ilja Gort staat voor de grote bedevaartskerk in El Rocío en bekijkt het enorme Pinksteren-feest (Pentecostés). Bron: Gort over de Grens, Avrotros. Uitzending terug te zien via NPO Start.
Ilja Gort staat voor de grote bedevaartskerk in El Rocío en bekijkt het enorme Pinksteren-feest (Pentecostés). Bron: Gort over de Grens, Avrotros. Uitzending terug te zien via NPO Start.
Op weg naar het bezoekerscentrum José Antonio Valverde, terwijl je het beschermde natuurpark Doñna in kijkt.
Op weg naar het bezoekerscentrum José Antonio Valverde, terwijl je het beschermde natuurpark Doñna in kijkt.

Enkele paginavoorbeelden:

Kaart Costa de la Luz Noord:

Kaart met de bezochte plaatsen en gebieden aan de Costa de la Luz Noord.
Kaart met de bezochte plaatsen en gebieden aan de Costa de la Luz Noord.

Een uitgebreide verkenning van Werelderfgoed Doñana

Zelf zijn we het meest trots op de zeer uitgebreide verkenning van het Werelderfgoed Doñana. We durven wel te zeggen ongeëvenaard uitgebreid, want nergens in het Nederlands taalgebied zul je meer tekst en beeld vinden over dit bijzondere natuurpark in onze reisgids.

Alleen het hoofdstuk over het prachtige Doñana telt al 146 pagina’s. Zo ga je op visite bij de lynx, de keizerarend en zwermen ooievaars en reis je mee met een bussafari door het hart van Parque Nacional de Doñana. Het geheel wordt begeleid met vele prachtige illustraties.

De mooie, verstilde kust bij Isla Christina (Costa de la Luz Noord).
De mooie, verstilde kust bij Isla Christina.

Wij waren heel benieuwd naar de Costa de la Luz en het Doñana park, ter voorbereiding op onze volgende reis hebben we dit boek aangeschaft en gelezen. Het is heel informatief en voldeed geheel aan onze verwachting. Het is duidelijk merkbaar dat de schrijvers er zelf zijn geweest. Dit hebben wij als heel positief ervaren

Jan en saskIa, apple Books Nederland

De plezierige ontdekking van de sinaasappelwijn

Een plezier was de verkenning van het onbekende wijngebied D.O. Condado de Huelva voor onze e-reisgids. Zo ontdekten we de heerlijke sinaasappelwijn. Wat meer moeite hadden we met havenstad Huelva. Maar ook deze provinciehoofdstad bleek interessant te zijn door bijvoorbeeld de aanwezigheid van een nog intact zijnde Engelse wijk. Daarnaast wordt Huelva omgeven door schitterende natuurgebieden. De restaurants in Punta Umbría lonken met verse vis en een terras aan het goudgekleurde strand.

Filmpje reisgids Costa de la Luz Noord:

Een rondleiding over onze digitale e-reisgids Costa de la Luz Noord (YouTube).
Een rondleiding door onze digitale e-reisgids Costa de la Luz Noord (YouTube 3,16 min.).
Advertentie: e-reisgids Costa de la Luz Noord (Apple)
De groene gordel onder Sevilla met het natuurpark Doñana, bedevaartsoord El Rocío, Huelva en de vakantiegebieden Islantilla en Ayamonte.
Prijs 18,99 euro, 294 pagina’s, 425 foto’s en 48 kaarten.
Interesse?  Ga dan naar: Apple Book Store 
Advertentie: e-reisgids Costa de la Luz Noord (Pdf)
Ook als Pdf verkrijgbaar. De groene gordel onder Sevilla met het natuurpark Doñana, bedevaartsoord El Rocío, Huelva en de vakantiegebieden Islantilla en Ayamonte.
Prijs 18,99 euro, 294 pagina’s, 425 foto’s en 48 kaarten.
Interesse? Ga dan naar Boekenbestellen.nl