Een Appleboek.. ;-) Photo by Liana Mikah on Unsplash. ‘help, hoe kan ik jullie e-book kopen’.
Een Appleboek.. 😉 Photo by Liana Mikah on Unsplash

We kregen vragen over hoe onze e-boeken en e-reisgidsen gekocht kunnen worden. ‘Help, hoe kan ik jullie e-book kopen?’ Blijkbaar is de procedure bij Apple nog niet voor iedereen duidelijk genoeg of makkelijk te vinden.

Of zoals een lezer schreef: ‘Het systeem bij Boekenbestellen.nl voor het kopen van jullie Pdf-reisgidsen is aantrekkelijk omdat het logisch is. Je koopt iets, je betaalt en kiest dan de betaalwijze. Bij Apple is dat omgekeerd en daardoor voor oudere of argwanende mensen een drempel.’

Op deze pagina doen we nu dus een poging om, op basis van de teksten van de Apple-supportpagina, de aankooproute voor onze reisgidsen uit te leggen. Hopelijk verlaagt dat de aankoopdrempel.

Spanje is anders.nl

Hoe kan ik een Apple Book kopen en wat heb ik daarvoor nodig?

 • U heeft een Apple ID (Identiteit) nodig
 • U moet Apple vertellen hoe u wilt betalen.

Wat is een Apple ID?

Een Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen zoals iCloud, de App Store, de iTunes Store, Apple Music. Deze bevat het e-mailadres en het wachtwoord waarmee u inlogt én de contact-, betaal- en beveiligingsgegevens die u bij Apple voorzieningen gebruikt.

Waar u uw Apple ID ook aanmaakt, onthoud dat u dezelfde Apple ID gebruikt bij elke Appledienst waar u wilt inloggen. Op die manier hebt u tot alles toegang en kunt u alles beheren met één account en wachtwoord.

Onze e-reisgidsen scoren goed. Hier zie je de Apple-boekenlijst van best verkochte reisboeken met op plaats 10 ‘Costa de la Luz Zuid’ (Febr.2020). ‘Help, hoe kan ik jullie e-book kopen?’
Onze e-reisgidsen scoren goed. Hier zie je de Apple-boekenlijst van best verkochte reisboeken met op plaats 10 ‘Costa de la Luz Zuid’ (Febr.2020).

Hoe maak ik een Apple ID aan en welke betaalmethode kies ik?

Logo Profiel
Logo Profiel
Logo Appstore
Logo Appstore
 1. Open de App Store-app en tik op uw profielfoto 
 2. Tik op ‘Maak nieuwe Apple ID aan’.
 3. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in en kies het land dat of de regio die hoort bij het factuuradres voor de betaalwijze. Het door u opgegeven e-mailadres wordt uw nieuwe Apple ID.*
 4. Lees de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Apple en tik vervolgens op ‘Akkoord met de voorwaarden’. Tik op ‘Volgende’.
 5. Voer uw naam en geboortedatum in en abonneer u desgewenst op updates van Apple. Hiermee wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en van de nieuwste software, producten en diensten van Apple. Tik op ‘Volgende’.
 6. Voer uw creditcard– en factuurgegevens in en tik op ‘Volgende’. U kunt ook kiezen voor ‘Geen’. Er wordt pas iets in rekening gebracht wanneer u iets koopt.
 7. Bevestig uw telefoonnummer. Hiermee kunt u uw identiteit verifiëren of, indien nodig, uw account terughalen. Tik op ‘Volgende’.
 8. U krijgt een verificatiemail van Apple. Volg de stappen die daarin worden beschreven om uw e-mailadres te bevestigen.

Gefeliciteerd! U kunt nu…

Boeken zoeken en kopen in Apple Book Store op de iPad of iPhone

Logo Boeken-app
Logo Boeken-app
 1. Open de app Boeken en tik op ‘Book Store’ of ‘Audioboeken’ om titels te zoeken. U kunt ook op ‘Zoek’ tikken om naar een specifieke titel te zoeken. Als u onze reisboeken zoekt tikt u de naam Devenijns of Stougie in.
 2. Tik op een boekomslag om meer informatie te bekijken, een fragment te lezen, of het boek toe te voegen aan de ‘Leeslijst’.
 3. Tik op ‘Koop’ om een titel te kopen of tik op ‘Download’ om een gratis titel te downloaden.
  

…in de Apple Book Store op de Mac

Wanneer u in de Book Store winkelt, kunt u boeken zoeken, kopen en vooruitbestellen, boeken bewaren voor later, en boeken cadeau doen.

Logo Boeken-app
Logo Boeken-app
 1. Open de app Boeken 
 2. Klik op de Mac op ‘Book Store’ in de knoppenbalk (of kies ‘Store’ > ‘Beginpagina Book Store’.
 3. Typ tekst in het zoekveld om suggesties weer te geven. U kunt zoeken op titel, auteur, genre of uitgever. Als u onze reisboeken zoekt tikt u de naam Devenijns of Stougie in.
 4. Tik op de boekenomslag om meer informatie te bekijken, een fragment te lezen, of het boek toe te voegen aan de ‘Leeslijst’.
 5. Klik op de prijs van het boek ‘Koop boek’, ‘Download’ of ‘Bestel vooruit’.
Ook onze kleinere en goedkopere, digitale reisgids over bijvoorbeeld de gezellige Zuid-Spaanse havenstad Cádiz (Bekend van de Nederlandse film Mi Vida met Loes Luca) veroverde onlangs een plek op de verkooplijst van Apple Books. ‘Help, hoe kan ik jullie e-book kopen?’
Ook onze kleinere en goedkopere, digitale reisgids over bijvoorbeeld de gezellige Zuid-Spaanse havenstad Cádiz (Bekend van de Nederlandse film Mi Vida met Loes Luca) veroverde onlangs een plek op de verkooplijst van Apple Books.

Ik wil een Pdf kopen bij Boekenbestellen.nl.
Hoe doe ik dat?

 1. Ga naar Boekenbestellen.nl
 2. Zoek naar een titel of auteur in de zoekbalk bovenaan de webwinkel. Als u onze reisboeken zoekt tikt u de naam Devenijns of Stougie in. 
 3. Klik of de boekenomslag om meer informatie te vinden zoals een fragment, hoofdstukken of de recensies.
 4. Klik op de knop Bestellen. De winkelwagen-pagina verschijnt met de prijs.
 5. Kies uw betaaloptie en uw bank.
 6. Klik de twee witte vierkantjes over de Voorwaarden én Alles goed gelezen aan.
 7. Klik op Bestelling afronden. Gefeliciteerd!
Pagina Boekenbestellen.nl. ‘Help, hoe kan ik jullie e-book kopen?’
Pagina Boekenbestellen.nl

Naar boven