Sanlúcar de Barrameda is de toegangspoort tot Nationaal Park en Werelderfgoed Doñana. Vanuit de haven kunnen bijna dagelijks tochten door dit bijzondere natuurgebied ondernomen worden. De aan de rivier Guadalquivir gelegen stad staat verder bekend om zijn eigen sherry, de manzanilla. Je kunt bij diverse bottelaars een kijkje nemen én uiteraard een glaasje meedrinken.

Vanuit Sanlúcar de Barrameda maak je de mooiste tocht Doñana in.
Vanuit Sanlúcar de Barrameda maak je de mooiste tochten naar Doñana.
Eén van de vele mooie pleinen in Sanlúcar.
Eén van de vele mooie pleinen in Sanlúcar.

Kaart omgeving Sanlúcar:

Sanlúcar de Barrameda, poort naar natuurpark Doñana. De rode punten zijn de bezochte én beschreven plaatsen.
Sanlúcar de Barrameda, poort naar natuurpark Doñana. De rode punten zijn de bezochte én beschreven plaatsen.

Verse vis

Sanlúcar staat verder bekend om z’n goede visrestaurants. Het is zo’n plaats waar je naast zon- en zeevertier ook goed op culturele en culinaire ontdekkingstocht kunt gaan.

Badplaats Chipiona heeft de hoogste vuurtoren van Spanje.
Badplaats Chipiona heeft de hoogste vuurtoren van Spanje.

Wij waren heel benieuwd naar de Costa de la Luz en het Doñana park, ter voorbereiding op onze volgende reis hebben we dit boek aangeschaft en gelezen. Het is heel informatief en voldeed geheel aan onze verwachting. Het is duidelijk merkbaar dat de schrijvers er zelf zijn geweest. Dit hebben wij als heel positief ervaren.

Jan en Saskia, april ‘19, APple books nederlaNd

Dat geldt trouwens ook voor Chipiona. Zon, zee en de hoogste vuurtoren van Spanje. Vanaf dit hoogtepunt heb je niet alleen een geweldig overzicht over Doñana, maar ook de andere kant op, richting marinedorp Rota.

Enkele paginavoorbeelden:

Over Via Verde langs katoenvelden

Wie sportief bezig wil zijn kan tussen beide steden de Via Verde nemen. Deze voormalige spoorlijn is omgebouwd tot fiets- en wandelpad. Leuke verrassing onderweg zijn de katoenvelden, die in het najaar leeggeplukt worden.

Wij waren verbijsterd dat we tussen Chipiona en Rota katoenvelden tegenkwamen.
Wij waren verbijsterd dat we tussen Chipiona en Rota katoenvelden tegenkwamen.

Filmpje bussafari Doñana:

Spanjeisanders nl Campersmuikjegaatlos nl Safaritour Natuurpark Doñana
Met de terreinwagen door het natuurpark.

Amerikaanse leger

Rota is, ondanks dat het dé marinehaven van het Amerikaanse leger is, een gezellig dorp. De Amerikanen verblijven op een iets verder gelegen compound, maar in de winkels merk je dat dit geen puur Spaans plekje is. Dat geeft Rota net iets extra’s. Het is geen plaats waar je dagen lang bezienswaardigheden kan ontdekken, maar het is zeker het bezoeken waard. 

Een veel kleinere vuurtoren staat in marinestad Rota.
Een veel kleinere vuurtoren staat in marinestad Rota.

‘Sanlúcar de Barrameda en het onbekende Spanje’ is een onderdeel van de grote e-reisgids ‘Costa de la Luz Zuid’. Speciaal voor mensen, die alleen geïnteresseerd zijn in deze sherrystad, buurdorp Chipiona en de Amerikaanse marinehaven Rota, hebben wij dit goedkopere, beknopte exemplaar gemaakt.

Het is te vergelijken met een elpee, waarvan wij een single hebben samengesteld. De grote gids kost 16,99 euro, voor deze kleine betaal je 5,99 euro. Als service hebben we het hoofdstuk Extra van het complete boek met onder meer informatie over het weer, de feesten en het vervoer toegevoegd.

e-reisgids Sanlúcar de Barrameda
Prijs 6,99 euro, 78 pagina’s, 124 foto’s.
Interesse?Ga dan naar: de Apple bookshop