Hola 👋. Welkom op de speciale blog over onze digitale reisgidsen met de mooiste plekjes van Spanje. 🌞⛱ Het is een reeks die de komende jaren aangevuld zal worden. Wij, Janine en Walter, hopen dat jullie onze e-boeken vol kijk- en leesplezier leuk vinden. Want het zijn reisgidsen die écht alles laten zien.

Dat doen we met honderden foto’s, tientallen kaarten 🗺 en weblinks uit Spanje. Bij onze laatste digitale uitgave over ‘Cabo de Gata – Costa de Almería’ bijvoorbeeld hebben we gps-bestanden van de wandel- en fietsapp Wikiloc toegevoegd. Via de QR-codes of links in de reisgids kun je ze downloaden op je mobiele telefoon, tablet of computer.

Het mooie strand bij surfer- en wandelparadijs Tarifa (Costa de la Luz).(Reisgidsen Spanje).
Het mooie strand bij surfer- en wandelparadijs Tarifa – Costa de la Luz.

Deze website vond zijn oorsprong op onze reisblog Campersmuikjegaatlos.nl. Maar inmiddels is de reeks met digitale reisboeken zo gegroeid dat de e-books over het onbekende Spanje een eigen plekje in het wereldwijde web hebben verdiend.

Zooooo, denk je dan, laat het echte Spanje maar eens zien

Het is iets wat wij zelf al jaren missen in de gemiddelde reisgids. Wel een waslijst met vaak niet meer aanwezige hotels en restaurants, maar slechts één of twee alinea’s over een plaats. En dan staat er bijvoorbeeld als beschrijving: Prachtig barokke kerk met bijzonder altaar… Zooooo, denk je dan, laat het echte Spanje maar eens zien, dan maak ik zelf wel uit of dat mooi genoeg is om te bekijken. Ons motto is dan ook: wij willen jullie laten zien wat je kan zien.

Extra voordeel van digitaal materiaal: we vernieuwen onze e-reisboeken regelmatig. Om de zoveel tijd scannen we bijvoorbeeld de weblinks 📲 in het boek. Kloppen de links nog wel? De nieuwe versie kun je altijd downloaden zonder extra kosten!

Het ruige binnenland: Valdeon in Deelstaat Asturias (Spanje).(Reisgidsen).
Het ruige binnenland: Valdeon in Deelstaat Asturias (Spanje).

We hebben Spanje lief

We maken digitale reisgidsen over Spanje. Waarom? We hebben het land van de zon, ruige natuur, mooie steden, historie, uitgaanscultuur en de hartelijke bevolking lief. We komen er al zo’n dertig jaar.

Spanjaarden zijn stoer, stronteigenwijs, heel erg lawaaiig, hartelijk en nieuwsgierig. Je krijgt zo contact met ze. En dat alles is toch bijzonder. De geschiedenis is namelijk niet bepaald geruisloos aan de bewoners voorbij gegaan (burgeroorlog, hongerjaren, kredietcrisis en de Corona-epidemie).

De Feria in El Puerto de Santa María. (Costa de la Luz). (Reisgidsen Spanje).
De Feria in El Puerto de Santa María. (Costa de la Luz).

Extra informatie:

  • Meer informatie over ons en onze uitgeefideeën kun je hier vinden.
  • Heb je een vraag, suggestie of zoek je contact klik dan hier. 📧
  • Zoek je hulp bij het kopen van een digitaal reisgids, klik hier.
  • Hoe vaak updaten ⌨️ we onze reisboeken over Spanje? Klik hier. (Ps. Je komt dan terecht op de hulppagina van ons reisblog Campersmuikjegaatlos.nl)
  • Wil je weten welke Privacyregels we hebben, klik hier.
  • En klik hier als je wilt weten wat onze lezers van de aangeschafte reisgidsen over Spanje vinden.
Wij, gefotografeerd in de bergen bij het Spaans-Catalaanse dorpje Espot, terwijl we kijken naar materiaal voor onze e-reisgidsen.

Heel veel lieve groetjes van Janine, Walter en ons rijdende huis & kantoor, camper Smuikje.